Един ден с мен в Пловдив! 😍

Здравейте и добре дошли в моя блог! Днес ще посветя темата на блога за Пловдив. Предполагам, че повечето от вас са ходили, но все пак реших да ви споделя за тази дестинация. И такаа...нека да започваме! 


Ако трябва да съм честна както във Варна, така и в Пловдив съм посещавала единствено моловете и малка част от центъра. Ноо много се радвам, че тази година промених това. Естествено посетихме и мола, но отделихме повече време за забележителности. 


След като разгледахме центъра с прекрасните сгради и заведения продължихме към стария град. Всичко е добре поддържано, със сигурност мога да кажа, че Пловдив си заслужава титлата Европейска столица на културата.


Посетихме Античния театър. След това продължихме и се изкачихме до ,,Небет тепе”. Пловдив е популярен град със своите шест тепета, запазили се до наши дни, около които е построен. 


Красота и изящество, това са думите, с които можем да опишем Пловдив. Той е един културен град, носещ положителен заряд. Катедралният храм Свето Успение Богородично се издига в самото начало на стария град.


Посетихме и Етнографския музей. А след това решихме да отидем до ,,Капана”. Пътуването ми до Пловдив беше по проект и имахме гидове. Те ни разказваха много интересни истории.


Тази която ми направи впечатление беше за квартала ,,Капана”. Уличното осветление там започва да пулсира всеки път, когато се роди дете. Родилните отделения на болниците е оборудвано с бутон, който човек от персонала натиска при всяко раждане. 


Определено това е едно от местата в Пловдив с най-много позитивизъм и усмивки.  Капана е пълен с работилнички, магазини, галерии, места за хапване и пийване, но има нещо, което носи същината на неговия дух, всички го 
забелязват. Това са стените на квартала. Няма уличка в творческия квартал, която да не е станала обект на нечие изкуство.


А най-популярното място за хапване на нещо сладичко това е Палачинкарница Тиган. Намира се в началото на Капана, открива се лесно и нещата, които приготвят там са много вкусни! 


Посетихме и китайски ресторант. Накрая си избираш една от китайските сладки, разчупваш я и прочиташ следното късметче...


Продължихме разкодката си из центъра на града, но вече бяхме гладни и посетихме един ресторант. Намира се съвсем близо до центъра и има много позитивни отзиви. Ресторантът се казва ,,Одеон”.


Сервираха ни 3 степенно меню, наистина ви препоръчвам това място. Ще ви споделя снимка само на десерта, защото блогът стана неочаквано дълъг, а искам да ви споделя и още нещо. 


След чудесната разходка из града и вкусната вечеря, се озовахме в Екскалибур. Където има картинг, боулинг и други игри. Аз избрах боулинг, беше първата ми игра. Наистина ми хареса, дори да не бях на първо място. 😂


С това завършвам блога, надявам се, че ви е харесал и ви е бил интересен. И помнете: ,,И най-дългото пътуване започва с една малка стъпка…“ Доскоро! ❤️












Коментари

Популярни публикации от този блог

Къде да отседнете когато отидете до Седемте рилски езера?

Получих продукти от FOREVER? 😮💚✅

Отново в Созопол! ☀️