Есенна приказка във Врана! 🍁

В есента винаги има нещо приказно, топло и магично. В жълтите листа, изпопадали навън, разстлани по улиците като шарено килимче под краката ти. Есента може да се опише с един уютен неделен следобед. Разхождаш се покрай тази есенна приказка и в ръцете си държиш топло лате с великолепен аромат. 


Есента винаги ми е била един от любимите сезони. През този сезон винаги имам вдъхновение да пиша и да творя, да споделям с вас любими  тоалети, красиви места за посещение и топли напитки. Искам да посветя блога на едно приказно място, което се превърна в един от фаворитите ми. А именно парк-музей ,,Врана". 


Още когато влезнах се очаровах от тази великолепна есенна атмосфера с шарена палитра от листа. Почувствах се изключително уютно и приятно. Наистина есента ми е любима. Това е едно от най-великолепните места в София за свеж въздух и хубава разходка из прекрасните багри на този сезон. 


Ето такива есенни дни обичам, заобиколена с есенните цветове на природата. Наистина ви препоръчвам това място. Преди паркът не беше толкова популярен, но в последно време има доста посетители. 😍


Нека ви дам малко повече информация за работното време и цената. Паркът работи само в събота и неделя от 10 до 16 ч. Входната такса на човек е 5 лв, а семейният билет е 8лв. Ако сравним входните такси тук и входните такси в чужбина?! 🤔 Но от друга страна, цените са достъпни за всички и паркът може да се посещава често.


Останах много впечатлена, защото има доста места където можем да се разходим. Очаквах паркът да е по-малък, но се оказа доста голям. Отделете си поне 2 часа за разглеждане. Не се притеснявайте, че има опастност да се изгубите. В парка има много табели, които ви показват посоката.


Озовахме се и до двореца. ,,Врана“ е много специално място, с наистина „царска“ атмосфера. Паркът „Врана“, макар отдалечен от софийския градски живот, крие впечатляващи истории и е бил свидетел на много драматични моменти от българската история още от създаването си.


Надявам се, че блогът ми ви е бил интересен и полезен. Пожелавам ви хубава неделя. Доскоро!




Коментари

Популярни публикации от този блог

Къде да отседнете когато отидете до Седемте рилски езера?

Получих продукти от FOREVER? 😮💚✅

Отново в Созопол! ☀️