Мармарис - любимото ми място!

Здравейте и добре дошли в моя блог! От многоо време не съм писала за екскурзии и за почивки. Сега настъпи момента да ви разкажа за следващата ми почивка до Мармарис! 


Една от най-лазурните и приятни за почивка дестинации е Мармарис. В това курортно градче има много хотели, живописно сливане на планина с море и страхотни гледки.


Мармарис е богат на магазини, екзотична природа, различни видове палми, портокалови дръвчета, широки пясъчни плажове, зелени планински хълмове, вода чиято кристална чистота се дължи на вливащите в морето планински извори. А атмосферата е много приятна, тук е пълно с цветя, кафенета и луксозни хотели. 


Хотелът в който бяхме ние се казва Pasa Beach. Беше повече от невероятен, но за да разнообразим престоя си решихме да си организираме няколко екскурзии. Бяхме на круиз до Острова на костенурките през делтата на река Далян, като по пътя се виждат издълбани в скалите древни гробници, а докато стигнем до там ни предоставиха чудесни морски дарове! 


Далян и Плажът на Костенурките съчетава всичко в едно - разходка с лодка, слънце, пясък, природа, история и приключения. Ако трябва да го сравним с всички останали екскурзии с корабчета, то това е повече приключенски настроено.


На другия ден си организирахме круиз до Острова на Клеопатра, известен с характерния си пясък във вид на ситни топчета. Морското ни пътешествие бе неописуемо красиво. Имахме няколко часа за обиколка на острова и плуване в заливчето. 


Мармарис е едно прекрасно, интересно и екзотично място. Атмосферата, храната, великолепните гледки пред нас бяха незабравими! Мога да кажа, че повече се разхождахме с корабчета и лодки, а по-малко из града! Тази дестинация е повече от невероятна


Може би от всики почивки до сега, бих избрала да се завърна в Мармарис със сигурност ви препоръчвам тази релаксираща и екзотична почивка! 


Надявам се, че блогът ми ви е харесал и ви е бил интересен! Пожелавам ви хубава неделя. Доскоро. 














Коментари

Популярни публикации от този блог

Къде да отседнете когато отидете до Седемте рилски езера?

Получих продукти от FOREVER? 😮💚✅

Отново в Созопол! ☀️