Братислава и Будапеща - едно незабравимо пътешествие! (Втора част)

Здравейте и добре дошли в моя блог! Това е продължението на една от любимите ми екскурзии, а именно по маршрут Белград - Прага - Братислава и Будапеща. Остана да ви разкажа малко по-подробно за Братислава и Будапеща. Нека да започваме:  
В началото на деня имахме кратка разходка до столицата на Словакия - Братислава. 


На първата снимка е Старата сграда на кметството (Stará radnica). Сградата е една от най – старите каменни здания в Братислава. Разположена е в центъра на града.



За краткото време с което разполагахме успяхме да видим старото кметство и да направим една разходка в центъра на града. 


За съжаление пропуснахме да посетим Братиславския храд и катедралата Св Мартин, но за сметка на това си направихме една страхотна обиколка.


А в края на деня остана най-хубавата част, а именно Будапеща! 


Чувството да се потопиш в магията на този удивителен град е прекрасно! 


Да видиш този град по два различни начина на дневна и нощна светлина! Освен това си направихме една разкошна разходка - качихме се на корабче по река Дунав. Успяхме да видим една голяма част от красотата на града.


Не мога да пропусна да ви препоръчам, най-вкусните бонбони на света! Аз си ги закупих от Прага, казват се ,,Steiner&Kovarik” до колкото си спомням ги продаваха и в магазина за играчки ,,Hamleys”, който се намира в центъра на Прага! Наистина не ги пропускайте, бонбоните са повече от вкусни! 


Надявам се, че блогът ви е бил интересен и полезен! Доскоро! 











Коментари

Популярни публикации от този блог

Къде да отседнете когато отидете до Седемте рилски езера?

Получих продукти от FOREVER? 😮💚✅

Отново в Созопол! ☀️