Истанбул - градът на лалетата!

Здравейте и добре дошли в моя блог! С голямо удоволствие ще ви разкажа за още една вълнуваща и интересна екскурзия която бе преди 2-3 години, дестинацията този път е Истанбул. 


Решихме да отидем в Истанбул за Фестивала на лалето! Бяхме там за 4 дни и успяхме да видим една голяма част от забележителностите на града. 
Имахме възможността да се докоснем до историята  на този прекрасен и неповторим град! 


Спрях се на дворецът Топ Капъ, защото за мен той беше най-интересното за посещение място. Не само самият дворец, а уникалните музейни експонати, които могат да се видят зад неговите стени.


Следващото място което ми направи впечатление и ми хареса страшно много, това бе ,,Света София”. Църквата е първият типичен пример за византийска архитектура и се счита от много хора за архитектурно чудо.


Продължавам с най-вълнуващата част - Фестивала на лалето


Родината на лалето е именно Източна Турция и степите на Централна Азия.


Бяхме в парка Емиргян - най-големият парк в Истанбул с езерца, фонтани, исторически павилиони и много лалета. В този парк са засети специално за фестивала 1 850 000 лалета от 112 вида! В парка е устроен и пазар за цветя.


Лалето! За мен това е цветето, на което му подхожда всяка една багра - червено, жълто, бяло, шарено или оранжево - те всички говорят и всяко едно отразява нещо.


Великолепни, пъстроцветни и разкошни градини! Невероятна атмосфера, носеща със себе си приятно усещане и хубави емоции! 


И накрая, но не на последно място поестихме и аквариума в Истанбул! Да плуваш с тропически рибки и огромни акули в най-големия аквариум в Европа, мога да кажа, че бе неописуемо приключение! 


Тюаркоазу не е просто аквариум, а цял един различен свят, който ще ви потопи в света на повече от 10 000 водни обитатели. Ще се срещнете очи в очи с акули, октоподи, пирани и куп други опасни и безопасни морски създания, като ще ви дели само едно стъкло. 


Отново бих ви препоръчала тази екскурзия, защото можете да се докоснете до историята и разкоша на единствения град разположен на два континента и столица на четири велики империи.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Къде да отседнете когато отидете до Седемте рилски езера?

Получих продукти от FOREVER? 😮💚✅

Отново в Созопол! ☀️