Виена, Париж, Залцбург - едно незабравимо пътуване!

Здравейте и добре дошли в моя блог! Днес, ще ви споделя за екскурзията която бе преди 3 - 4 години! Да видим дали ще познаете?! Да, бях в Париж! В града на любовта, града на мечтите, творците, модата и красотата! Бях във Виена - градът на изкуството. Бях в Залцбург - градът на Моцарт. 


Виена, Австрия
Първата дестинация която посетихме бе Виена, времето беше малко дъждовно и ветровито и може би затова не съм се влюбила толкова силно в града! Но пък си заслужава да се види! Виена - градът на изкуството! 


Във Виена най-забележителните места, които посетих - Виенското колело, разположено в Пратера, Домът Хундертвасер, Катедралата Свети Стефан и Дворецът Белведере! 


Виенското колело...всеки който се качи там е изпълнен с прекрасни емоции и чувства! Виенското колело във Виена прави една пълна обиколка, която продължава около 40 минути, гледаш и не можеш да повярваш на очите си заради красивата и неописуема гледка! Няма никакво значение по кое време се качваш- сутрин или вечер! Градът винаги изглежда прекрасно! Сутрин се наслаждаваш на красивите слънчеви лъчи, а вечер на прекрасните светлини от всяка къща и всеки блок!  


Продължавам с Домът на Хундертвасер. Въпреки противоречивото отношение на виенчани към комплекса, той се превръща в един от най-посещаваните туристически обекти на града. На мен ми направи впечатление, че подовете са вълнообразни и покрити с разноцветни камъчета! Сградата е доста интересна и незабравима! 


Париж, Франция


Bonjour et bienvenue à Paris! J’adore Paris! Pour moi, Paris est la plus belle ville!  Je veux habiter à Paris! Най-дългоочакваният блог за Париж настъпи! За този вълшебен и неповторим град мога да говоря до безкрай! 


Ние имахме възможността да бъдем там 4 дни. За тези дни посетихме: Айфеловата кула и се качихме на нея, Лувърът, Триумфалната Арка, Версайският дворец, Дисниленд, Нотър Дам, Шанз Елизе, Мулен Руж, Моста на влюбените, разходихме се покрай най-скъпите магазини като Versace, Dolce&Gabbana, Dior...възможно е да пропускам нещо, но си спомням най-вече тези удивителни места! 

Продължавам с разходката ни по магазините, минаваш покрай тях, виждаш прекрасните витрини и нови колекции, радваш се, че си чак там до върха на модата и красотата! 

Когато си в Париж се чувстваш специален и много щастлив! Този град е изпълнен с красота. Сигурна съм, че вече знаете кой е любимият ми град! Освен това знаете и за вкусните им макарони! 


Залцбург, Австрия
И накрая стигнахме до Залцбург! Градът на Моцарт! Ако не знаете кой е той, сега е моментът да разберете! Моцарт е гениален творец и музикант! Когато бях в този град, разбрах, че градът е посветен изцяло на Моцарт! В магазините беше пълно със сувенири - музикални кутийки с негови симфонии, дори бонбони и шоколади с неговия образ. Освен това градът е интересен и красив. Има великолепни градини!

Надявам се, че блогът ви е харесал и ви е бил интересен! Бих искала чрез тези блогове и вие да обикнете и да се докоснете до тези градове! Очаквайте нов блог следващата неделя! Целувки! 




Коментари

Популярни публикации от този блог

Къде да отседнете когато отидете до Седемте рилски езера?

Получих продукти от FOREVER? 😮💚✅

Отново в Созопол! ☀️