Добавям щипка вълшебство от Италия

Здравейте и добре дошли в моя блог! Днес ще разнообразя блога си като ви разкажа малко повече за типичната италианска кухня!



Първата дестинация от миналия блог както вече знаете бе Венеция! В този град освен невероятна и неописуема атмосфера има и малки кокетни ресторанти, които предлагат типична италианска храна! Например ресторантите в самото начало на града са с изглед към гондолите, но ако сте по-любопитни, навътре в самия град има изобилие от ресторанти, където можете да опитате и да се насладите на пица Маргарита (любимата ми пица)! Моят съвет към вас е - всеки път когато ходите на ресторант да си поръчате нещо различно и типично което не сте пробвали досега! Например опитайте лазания, вид спагети - болонезе или карбонара! Аз лично съм пробвала и от двата вида, но предпочитам болонезе! Самите съставки на спагети карбонара не ми допадат особено, в тях преобладава шунка и пармезан! А за десерт бих ви препоръчала тирамису!




Както вече казах ако държите на гледката началото на Венеция е вашето място, но има и вариант да отидете по-навътре в града където отново има страхотна гледка като тази:




Да посетиш Флоренция и да не опиташ от ръчно изработения италиански сладолед/ ,,Gelato" е невъзможно...иска ти се да опиташ от всички видове, редейки се на безкрайната опашка и чакаш с нетърпение да ти дойде реда, за да си поръчаш най-голямата фунийка с 3-4 топки разноцветен сладолед! Иска ти се да опиташ всички видове, но е невъзможно затова си пожелаваш отново да се върнеш и да се насладиш на италианския сладолед или познат още като ,,Gelato"!




Какво удоволствие би било след дългата екскурзия и уморителна седмица да си похапнеш и да се поглезиш със сладолед, наслаждавайки се на невероятната и незабравима атмосфера! Когато една моя екскурзия приключи аз с усмивка и с нетърпение очаквам следващата!




Днес реших да ви споделя малко повече за типичната италианска кухня! Завършвам с чаша кафе (макиато) това е едно типично италианско кафе с мляко, предполагам, че сте го опитвали в България! Това беше от мен за сега! Не забравяйте, че качвам нов блог всяка сряда и неделя! Доскоро!





Коментари

Популярни публикации от този блог

Къде да отседнете когато отидете до Седемте рилски езера?

Получих продукти от FOREVER? 😮💚✅

Отново в Созопол! ☀️